20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Общо 25 години затвор за трагедията на АМ „Тракия“

10 години затвор постанови Бургаският окръжен съд за собственика на фирмата „Ентрутранс”, Ениз Ченгел по делото за катастрофата на АМ „Тракия”. Същата присъда получи и началника на транспортния отдел по време на инцидента – Николай Точев.

И двамата ще лежат в затворническо общежитие при първоначален общ режим. Третият обвиняем по делото – шофьорът на автобуса– убиец Светослав Димитров, получи 5-годишна присъда. Лаконични бяха и обвинителите и осъдените за тежката катастрофа след решението на съда.

За близките на загиналите, решението на бургаските магистрати се оказа изненадващо. Припомняме, че само преди дни Държавното обвинение настоя за максималните присъди, които предвижда закона, а именно по 15 години за Ениз Ченгел и Николай Точев и 10 за шофьора на автобуса.

В 15-дневен срок обвинените за катастрофата на автомагистрала ”Тракия” могат да обжалват присъдите си. Ченгел и Точев ще трябва да поемат разноските по делото, а водачът Светослав Димитров ще трябва да заплати направена съдебна психиатрична експертиза. Съдът му отне и шофьорската книжка за срок от 5 години.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук