23.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Оплакванията към туристическото министерство – за нудисти и водорасли

Ограничаване на нудистите по плажовете предлагат туристи по родното Черноморие, пише „Монитор“. Такива са част от исканията на почиващите по родните плажове, които са отправени на телефона за сигнали на министерството на туризма, съобщиха от ведомството. Летовниците предлагат и да се направи промяна в нормативната уредба, но не дават конкретни предложени и идеи.

Според информацията им от началото на сезона до края на миналата седмица са получени общо близо 70 сигнала на горещата телефонна линия към министерството. И уточняват, че най-често жалбите се подават от българи и руснаци, а основно сигналите идват от Слънчев бряг, Албена и Лозенец. Повечето оплаквания са неоснователни или не касаят министерството на туризма, обясняват още от ведомството. От всички сигнали едва около 10% са наистина насочени към управлението на морските плажове. Всички те са били проверени, като най-често ресорното министерство е сезирано за размера на свободната зона на ивиците, посочват още от министерството. Такива сигнали са постъпили за Св. Влас – централен, Слънчев бряг, Равда, Нестинарка, Китен, Несебър, Созопол.

Редица проверки е извършило министерството след получени сигнали. Сред инспектираните плажове са Делфин, Мечата дупка, Слънчев бряг – юг, плаж село Лозенец, Поморие-юг и др.

През изминалия летен сезон на горещата телефонна линия към министерството на туризма са получени над 300 сигнала. И през миналия сезон голяма част от сигналите бяха свързани с теми, които са извън правомощията на министерството на туризма или изобщо не касаят управлението на морските плажове. Например, че има много водорасли на плажа или за неудобни шезлонги.

Получавани са и сигнали за неиздаване на касови бележки. И това лято туристите може да сигнализират министерството на туризма за нередности по плажовете на телефон 02/9046 833, както и на електронен адрес [email protected].

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук