18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Оставиха Николай Далакманов в ареста заради шамара в „Хепи“

Окръжен съд Бургас потвърди наложена мярка за неотклонение задържане под стража на Николай Далакманов, известен като тартора на „бандата с кирките“. Срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство, извършено при условията на опасен рецидив. На 18 август 2015г.  в ресторант „Хепи „, намиращ се в хотел „България” в Бургас, Николай Далакманов отправил закани, крещейки „ще ти скъсам врата, ще ти запаля врата” към друг клиент на ресторанта, заплашвал същия с думите „наведи се на масата да ти запаля врата”, замерял го с бонбони и капачки от бутилки и му нанесъл силен шамар отзад на врата.

На 18.09.2015 г. Районен съд Бургас е наложил първоначална мярка за неотклонение задържане под стража. Далакманов обжалва това определение на съда с искане да бъде изменена постановената му мярка  в по-лека

Защитникът на Далакманов помоли съда да отмени определението на Районен съд Бургас и да наложи спрямо него по-лека мярка за неотклонение или алтернативно да не налага такава. Адвокатът счита, че извършеното от клиета му деяние е неправилно квалифицирано като престъпление, наказуемо по Наказателния кодекс. Според пълномощника Далакманов би трябвало да бъде подведен под административна отговорност за хулиганска проява по Указа за борба с дребното хулиганство или става въпрос за деяние от частен характер – нанасяне на лека телесна повреда.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас пледира определението на Районен съд Бургас, с което е наложена спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение да бъде потвърдено. Според прокурора правилно първоинстанционният съд е приел, че може да се направи предположение за авторството на деянието, което е извършено от обвиняемия при условията на опасен рецидив. От доказателствата по делото се установява, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие. Същият е осъждан за 8 умишлени престъпления от общ характер, като последното е по чл. 325 ал. 1 от НК – хулиганство. Той е изтърпял наказание лишаване от свобода, което не е било отложено в изпитателен срок. По настоящото производство обвиняемият е бил търсен на посочени по делото адреси в страната и при роднините му, като същите са уведомени за повода, за които е издирван и въпреки това той не се е явил. Бил е издирен на 17.09.2015 г. от полицейските органи и принудително доведен в ОД МВР.

Въззивният съд, като взе предвид обжалвания съдебен акт, представените по делото доказателства и доводите на страните, потвърди определението на Районен съд Бургас, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Далакманов.

Съдебният акт на Бургаския окръжен съд е окончателен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук