16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Откриват Европейското по триатлон в събота

Тази година най-голямото континентално състезание по триатлон ще се проведе в Бургас. Градът заслужи домакинство на Европейско първенство на първо място с перфектните условия за практикуване на този спорт, които предлага – уютният морски залив, развита велосипедна инфраструктура и удобни алеи за тичане.

Състезанието ще се проведе в два дни, събота и неделя. Старт/финалът ще е близо до културен център „Морско казино“. Официалното откриване, в присъствието на заявилите участие над 250 атлети, ще бъде в петък от 17.00 часа на открита сцена „Охлюва“. Организатори на Европейското първенство са Българска федерация по триатлон /www.bgtriathlon.org/ и Община Бургас.

Участниците ще трябва да преплуват 1500 метра /в морето край Моста/, да изминат с колело 40 километра, а за финал да пробягат 10 километра по крайморската алея и в Морската градина.

Основното състезание е Европейското първенство по триатлон за мъже и жени, но едновременно с него в Бургас ще се проведе Европейска купа за младежи и девойки до 19 години, международно състезание за деца, както и отворен старт за аматьори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини