17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Откриват фермерски пазар на Флората

 

На 4 юли – понеделник, в. „Български фермер“ кани жителите и гостите на град Бургас на първи по рода си фермерски пазар. Той ще се проведе в Експо център „Флора“, в Приморски парк (морската градина).

Пазарът е част от най-новата инициатива на вестника за свързване на малките местни ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни.

В края на миналата година „Български фермер“ организира национален дебат за бъдещето на фермерските пазари в страната. В приложение на част от идеите, споделени по време на дебата, вестникът в партньорство с Българската банка за развитие ще организира до края на 2016 г. няколко фермерски пазара.

Целта е чрез тях да покажем, че има начини местните земеделски стопани и производители на храни да печелят, като пряко продават стоките си на потребителите, на градските жители, които все повече се интересуват от качеството и чистотата на храната. Ще насърчим контактите помежду им.

Фермерският пазар в Бургас организираме със съдействието на Община Бургас, на Областна дирекция „Земеделие“ – Бургас, Българска асоциация „Биопродукти“, Хранкооп-Бургас.

Той ще бъде открит в 10.30 часа на 4 юли от министъра на земеделието и храните Десислава Танева и кмета на гр. Бургас Димитър Николов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини