16.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Откриха новите халета за бургаските ветроходци

Бургас домакинства европейското през 2017 година

Откриха новите халета на бургаските ветроходци днес. „Бургаското море ще бъде бяло не от вълните, а от вдигнатите платна на ветроходците“, каза изпълнителният директор на порта Диян Димов, който заедно с кмета на Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков преряза лентата на новопостроените яхтени халета в Марина Порт. 

С построяването на халетата значително се подобряват условията на територията на Марината при провеждането на национални и международни регати. Едното от новите халета е основно, а другото е ремонтно. Общатата застроена площ е 420 кв. м. Проектът е реализиран със собствени средства на пристанището.

Яхтеният комплекс в Марина Порт Бургас е най-големия по българското Черноморие и ще се ползва както от пристанището, така и от двата бургаски ветроходни клуба – Яхт Клуб Порт Бургас и Яхт Клуб Черноморец. През 2017 г. Пристанище Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ветроходство в клас Оптимист, а през 2016 г. най-добрите световни състезатели в този клас ще проведат официални тренировъчни гонки.

Снимка: burgasinfo

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук