13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Откриха тялото на едно от децата, изчезнали във водите на Янтра

Водолази откриха тялото на едно от двете 14-годишни момчета, които изчезнаха вчера следобед във водите на Янтра. Издирването на другото дете продължава с участието на десет водолази от дирекция Противопожарна безопасност и защита на населението и Министерството на отбраната.

Началникът на сектор „Спасителна дейност“ в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен инспектор Станко Лазов обясни за Българското национално радио, че бързеите, които се образуват, затрудняват допълнително работата на водолазните екипи, които обхождат водата, защото на места нивото стига между два до четири-пет метра. Това забавя допълнително търсенето, и както стръмните наклони, които се образуват по скатовете от двата бряга.

Проверява се около двукилометров участък до бентовете на реката.

Издирването на двете момчета, които изчезнаха вчера във водите на река Янтра във Велико Търново, беше подновено на разсъмване. В издирването участват екипи на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областната дирекция на МВР, представители на Министерството на отбраната. Отново влязоха в реката четирима водолази от Дирекцията „Пожарна безопасност и защита на населението“ и шестима ще от Министерството на отбраната.

Водата е мътна, бърза и на места е с дълбочина до четири метра. Вчера повече от седем часа продължи издирването в реката и по стръмните брегове, където над 20 полицаи и пожарникари правят обход. След като се стъмни, беше спряна работата само на водолазите, но цяла нощ продължи пешеходното издирване в района.

Момчетата са на 14 години и са от дома за деца, лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови“. Вчера след като обядвали, те казали, че излизат в двора на дома, но всъщност отишли до реката с още едно момче. В 14:00 ч. то е подало сигнала, че след като се гмурнали в дълбок вир, не ги е видял да изплуват./ dariknews.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини