24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Оцелели от ядрените атаки над Хирошима намират изцеление в Поморие

Десетки японци, оцелели след атомната бомбардировка над Хирошима, всяка година намират изцеление у нас. Това разказва главният лекар на балнеохотел „Поморие” д-р Стефан Шишков, който вече 32 години в областта на физиотерапията. С помощта на своите знания и опит, както и с най-съвременната апаратура, с която разполага, той връща към живота много „отписани” пациенти. Наблюденията му са, че 70 години след атомните експлозии в Хирошима и Нагазаки, близо 200 000 от оцелелите все още се лекуват катастрофалните последствия върху здравето си.

„Всяка година идват десетки японци с артрозни и ставни заболявания, както и други проблеми – следствие от атаките над Хирошима. Те могат да си избират къде да се лекуват, но се спират на Поморие заради качеството на калта и солената минерална вода, която обогатява лечебните процедури. При тях е важно, защото сега сред съвременните тенденции в Европейския съюз е лечението чрез здравни каси”, обяснява д-р Шишков.

Балнеохотел „Поморие” е в ТОП 10 на местата, които позволяват на чужденците, след като се лекуват тук, тяхната здравна каса да покрие голяма част от разходите. Това го прави притегателен център за руснаци, украинци, французи, гърци, холандци и датчани. Хотелът работи със специални лечебни програми с немските, френските и английските здравни каси.

 

На снимката д-р Стефан Шишков

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук