11.5 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Очакват ни бури и градушки през уикенда

Жълт код за високи температури е обявен в девет области на страната за днес. Кодът е в сила за Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол. За останалата част от страната кодът е зелен.

Максималните температури ще бъдат предимно между 31° и 36°, в крайните югозападни райони до 39°. От днес обаче започва захлаждане, което ще продължи няколко дни, като ще обхване и уикенда.
„В ранните сутрешни часове на четвъртък вече преваля в северозападните райони на страната. В следобедните часове очакваме още дъждове. Захлаждането ще продължи и през следващите дни”, заяви синоптикът Анастасия Кирилова пред „Здравей, България” по NOVA.

„По-малко валежи ще има в петък, но в събота, неделя и понеделник те ще обхванат цялата страна. Има условия за краткотрайни интензивни валежи, за гръмотевични бури и отново вероятност за градушки“, подчерта тя. Лятото ще се завърне отново във вторник, когато температурите ще започнат да се покачват. „През третото десетдневие очакваме термометърът отново да достигне до 40 градуса. Кои дни ще се случи това, обаче, засега не може да се каже с точност. В последните дни от месеца пък отново се очакват валежи и понижение на температурите“, каза още синоптикът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук