13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Още два дни жега, после превалявания

За пореден ден е обявен код жълто за горещо време. В 13 области от северна и южна България, температурите днес ще са между 35 и 38 градуса. Петък ще е предимно слънчев, след обяд и горещ. В сутрешните часове на места в източните райони ще има ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са предимно между 33 и 38, в София – около 33 градуса.

2110876745По морето днес също ще е слънчево. След обяд ще се появи характерният морски бриз. Максималните температури ще са 26-28, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1–2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27, на 2000 метра – около 20 градуса.
В събота ще се задържи слънчево, с високи температури – максималните ще стигат между 33 и 38 градуса. Ще се появи и юг-югоизточен вятър. През нощта срещу неделя вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, през деня ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Отначало в северозападните райони, а по-късно и на места в останалата част от страната ще превали и прегърми. В отделни райони, главно в Северна България явленията ще са по-интензивни.  Температурите ще се понижават и максималните ще са в широки граници – от около 25 в Северозападна до 35-36 градуса в Югоизточна България. През новата седмица дневните температури ще са с около 10 градуса по-ниски и най-често ще бъдат между 22 и 27 градуса. Ще се понижат и сутрешните температури. Вятърът ще отслабне, но ще остане предимно от северозапад. Облачността ще е променлива, в понеделник превалявания ще има главно в източните райони, а към сряда по-голяма е вероятността за валежи в Западна България.
източник: BTV
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук