15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Пада имунитетът на Сидеров и Чуколов

Главчев: Ще предложим парламентът да разреши наказателно производство срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Взехме решение да предложим в пленарна зала разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ и председател на временната анкетна комисия, която разглежда свалянето на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуковлов след заседание на комисията, предаде „Фокус“.

Главчев обясни, че заседанието на комисията е било закрито, защото има данни, с които работи тя, които представляват следствена тайна.

„Решихме заседанието на комисията да бъде с такава спешност, защото смятаме, че българските граждани очакват бързи решения. Даже смятам, че до известна степен сме закъснели“, заяви той.

„Смятам, че имаше необходимост от бързи решения. Това е първото искане от главния прокурор Сотир Цацаров за такова решение, което е за събитията от 10 октомври, а искането от 12 октомври“, обясни той и каза, че срокът е 14 дни според правилника на НС е изтекъл на 26 октомври.

„Комисията работи, за да се види, че не винаги, когато се създават временни комисии те се създават, за да се създава“, заяви той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук