23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Петков към вътрешния министър: Рушвет или друга зависимост намести Марешки в предизборната битка

Водачът на листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ предупреди за опорочаване на предизборната кампания. Според него, „пръст в това“ има изпълнителната власт. Според него, коалиционните партньори ще бъдат част от следващия парламент. Петков се позова на данни на социологическа агенция.

Румен Петков акцентира върху проблемите в здравеопазването като заяви, че се фаворизират хора от определен бизнес кръг, а правителството обслужва лидера на партия „ВОЛЯ“ Веселин Марешки, в чийто аптеки се раздават пропагандни политически материали.

„Сигналите в ЦИК за това за това са многобройни. Видно е, че повече от 40 човека са учредители и на двете формации на Марешки – Национално движение за свобода и демокрация /НДСД/ и ВОЛЯ, а документите са попълвани с един и същ текст и подписите си приличат“, посочи Петков.

Петков настоя за официално изявление на вътрешния министър, в което ясно да се обясни – взел ли е някой рушвет от Марешки или става въпрос за друг тип зависимости. Петков начерта два възможни сценария – анулиране на изборите или изключване на партията на Веселин Марешки от изборната битка.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук