24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Пет опита за контрабанда на цигари и тютюн пресякоха на М. Търново и Лесово

 Пет опита за контрабанден внос на цигари и тютюн в търговски количества пресякоха митническите инспектори на Малко Търново и Лесово през последното денонощие. Иззети са 25 кг нарязан тютюн за цигари и 8 800 къса /440 кутии/ цигари без акцизен бандерол. Издадени са пет акта за нарушения на Закона за митниците срещу трима български граждани, един турски гражданин и един неизвестен нарушител.  

20 кг от контрабандния тютюн са открити в пътнически микробус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция през Малко Търново. За нарушението е съставен митнически акт на шофьора – 52-годишния Н. Г. от обл. Варна. Още 5 кг недеклариран нарязан тютюн за цигари са открити в ръчна чанта и в сак, укрит под дрехите, на българска гражданка – 46-годишна жена от обл. Бургас, която е влизала в страната също през Малко Търново с лек автомобил. 4 200 къса контрабандни цигари са иззети при митническа проверка на същия граничен пункт на влизащ в страната пътнически автобус, като никой от пътниците и двамата шофьори не е съобщил чии са цигарите. tutun_snimka.JPGСъставен е акт срещу неизвестен нарушител. Още 4 600 къса контрабандни цигари са иззети на Митнически пункт Лесово, укрити в шофьорската кабина на ТИР с турска регистрация и при проверка на лек автомобил с българска регистрация.

Общо 32 опита за контрабанда на цигари и тютюн са пресечени на МП Малко Търново и МП Лесово само през последните десет дни. Задържани са 61 060 къса /3051 кутии/ цигари без акцизен бандерол, 600 пури и 65 кг нарязан тютюн за цигари.          

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук