9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Питат ни искаме ли подземна улица до Гъбката, не е ясно колко ще струва

Все още не е ясно колко точно ще струва изграждането на подземната улица при входа на Морската градина до Гъбката. Проектът е готов и трябва да бъде подложен на обществено обсъждане. Това обявиха днес кандидатите за общински съветници Димитър Георгиев, Надежда Танева и Георги Кузманов /на снимка от ляво на дясно/, които показаха и как ще изглеждареконструираната  улица „Алеко  Богориди”.

Припомняме, че в средата на лятото кметът на Бургас Димитър Николов, обяви, че проектът за подземна улица в района на Гъбката  е изключително тежко инфраструктурно  начинание за града. Именно той даде идеята  да се направи обществено допитване сред бургазлии  дали ще подкрепят идеята  за подземна улица. При евентуален старт на проекта, входът на Морската градина вероятно ще остане затворен за почти две години.

По предварителни данни, втората подземна улица на Бургас ще струва близо 5 милиона лева. Става дума за участъкът на булевард „Демокрация“ между улиците „24 Черноморски пехотен полк“ и кръстовището с „Цар Симеон I“.

„Разбира се, ако бургазлии  решат, че този проект е добър за Бургас, той ще бъде реализиран. Тепърва обаче ни предстои направата на точна план сметка за стойността му”, каза арх . Димитър Георгиев. По думите му, общината е готова да кандидатства с проект за реконструкцията на улица „Алеко  Богориди “ – от ул . „Лермонтов “ до входа на Морската градина. Средства за реализацията му ще се търсят по програма „Региони в растеж“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук