14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Пламен Любенов от „България търси талант” е жури в „Несебър без граници”

Победителят от „България търси талант 2015” Пламен Любенов  е в  журито на първото издание на фестивала „Несебър без граници”, което бе открито в града на ЮНЕСКО. Международният форум е за хора с увреждания, участниците са над 80, на възраст от 12 до 78 години от България и Казахтан.

Пламен ще оценява участниците, но преди да седне в журито той изпълни на сцената на амфитеатъра своя уникален танц с инвалидна количка, който развълнува публиката. Мечтата му е да има своя танцувална школа.

Организатори на фестивала са община Несебър, Съюз на инвалидите в България и Сдружение Център за рехабилитация на хора с увреждания, гр. Караганда, Казахстан.

Председател на журито е Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания . Конкурсната програма е в две категории – сценично изкуство и художествено творчество. Победителите ще получат дипломи и подаръци, а всички участници – грамоти.

Любов Дудченко, която е зам. председател на сдружението от Казахстан,  обясни защо  фестивала, в който участват предимно млади хора, е със състезателен характер. Чрез творчеството хората с увреждания могат да променят живота си, да подобрят неговото качество.

 „Всичко хора, в това число и хората с увреждания, искат да покажат колко е важен творческия стимул и какво ниво са постигнали в своето изкуство”.

Кметът на Несебър сподели, че  градът, който е част от световното историческо наследство, трябва да бъде с достъпна среда за хората с увреждания.

Намеренията на организаторите са фестивалът да разшири своята  рамка и в следващите издания да има участници, както от бившите съветски републики, така и от Западна Европа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук