24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Полицията в Бургас прибра 44 просещи деца и възрастни от улицата

Полицията в Бургас задържа 44 просещи лица при специализирана  операция на «Охранителна полиция» . Целта е ограничаване на противообществените прояви и престъпления от и срещу пълнолетни, непълнолетни и малолетни лица, свързани със скитничество, безнадзорност и просия. Общо 23 са просещите, бездомни и намиращи се безнадзорност лица, от които девет са малолетни и непълнолетни. Трима от установените са били обявени за общодържавно издирване. Малолетните и неполнолетните  са настанени в “Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни”, а три от децата с получили полицейска закрила. Останалите са предадени на родителите си, като им е съставен полицейски предупредителен протокол.

Такъв предупредителен протокол е съставен и на пълнолетните лица в случаите на просия, като са предприети мерки за установяване на системност / в този случай материалите се изпращат в компетентната районна прокуратура/. В хода на специализираната полицейска операция са съставени 22 полицейски предупредителни протокола / четири от които спрямо родителите на подрастващи, установени при спец-акцията/. Образувани са 14 полицейски производства и са съставени 14 акта да установяване на административни нарушения.

За всички лица / включително малолетни и непълнолетни/, изпаднали в състояние на риск и нуждаещи се от помощ и закрила, са уведомени съответните Дирекции “Социално подпомагане”. Установените лица, изпаднали в състояние на риск и нуждаещи се от помощ са транспортирани, хигиенизирани и настанени от служители на Община Бургас в Центъра за временно настаняване на бездомни лица в кв. “Акациите”. Лицата, които не са адресно регистрирани на територията на Община Бургас са транспортирани по местоживеене.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук