11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Полицията „проспала“ завръщането на Очите

Още двама души са с повдигнати обвинения след стрелбата в Слънчев бряг. Това обяви пред журналисти в Бургас главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров. Това са Георги Иванчев и Радослав Димитров и двамата приближени до собственикът на ресторанта – стрелбище в курорта, Божидар Георгиев.

Според Цацаров, Димитър Желязков – Очите е възвърнал мощта си, след като е изтърпял присъдата си. Действията на подземния бос обаче не са били обект на наблюдеия от страна на полицията. Цацаров обяви, че няма данни за политически чадър над Желязков. Той обаче не изключи възможността за връзки между негови приближени и представители на МВР.

Цацаров пристигна в Бургас, за да се запознае с разследванията по редица знакови случаи. Днес стана ясно, че следователят Иван Христов ще бъде преместен от Несебър в Бургас. След престрелката в Слънчев бряг, главният прокурор е на мнение, че подобен начин на работа и на живот, е недопостим за служител на съдебната власт. Именно срещу Христов в момента тече проверка за връзки с приближени до крими контингента.

В стопанисваните от него заведение и хотел, вече са били направени няколко проверки от служители на приходната агенция.

Сотир Цацаров обяви още, че обвинителният акт за атентата в „Сарафово” ще бъде внесен в спецсъда до средата на следващия месец. Главният прокурор коментира и случая със стрелбата на граничен полицай срещу афганистански гражданин край Средец. Той е категоричен, че в хода на разследването са използвани всички механизми на МВР. Страната ни била и в постоянна връзка със службите в Кабул. В края на юни ще станат ясни още подробности по случая. Цацаров съобщи, че обвиняем все още няма.

Предстои и внасянето на предложение до вътрешния министър, което касае броя на разследващите полицаи в граничните райони. Цацаров даде за пример Царево и Елхово където има по един разследващ полицай.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини