28.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Половината от блоковете в Поморие вече са в процедура за саниране

Община Поморие обяви открита процедура за сключване на договори за изпълнение на обществена поръчка за избор на изпълнител за обследване за енергийна ефективност и изготвяне на технически паспорт на многофамилни жилищни сгради, във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Седем сдружения на собственици подадоха заявление за интерес и финансова помощ към Община Поморие. Всички са одобрени и са подписани тристранните договори за целево финансиране. Подписи под тях сложиха областният управител Вълчо Чолаков, кметът на община Поморие Иван Алексиев и представител на Българската банка за развитие.

Като се има предвид, че в Поморие отговарящите на условията на Националната програма за енергийна ефективност сгради са общо 13, то може да се каже, че в процедурата за саниране са вече над 50% от жилищните блокове в града.

Сградите, които ще бъдат санирани безплатно са: бл. 18, бл. 22, бл. 24, бл. 21, бл. 23 и бл. 12 в кв. „Свобода” и бл. 7 на ул. „Солна”.

Процедурата е обявена в електронната страница на община Поморие в раздел „Профил на купувача“, както и в Агенцията за обществени поръчки. Откритата процедура за сключване на договор за изпълнение на обществена поръчка е с наименование: „Извършване на обследвания за установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията по чл. 169 ал. 1, т. (1 – 5) и ал. 2 ЗУТ и изготвяне на технически паспорт, както и извършване на обследване за енергийна ефективност и предписване на необходимите ЕСМ в съответствие с нормативните и минимални изисквания за енергийна ефективност и сертифициране по реда на ЗЕЕ във връзка с изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в одобрените многофамилни жилищни сгради на територията на Община Поморие”.

Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие е до 17.00 часа на 20.10.2015 г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук