13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

„ПОСОКИ“ ПРОДЪЛЖАВА С УСПЕХИТЕ СИ ПО СВЕТА. ФИЛМЪТ ЩЕ СЕ ЗАВЪРТИ У НАС ОТ 26-И ЯНУАРИ

Стефан Командарев и екипът му вече работят по следващия си проект с работно заглавие „Патрулки“

София, 22 ноември 2017 г. Най-новият филм на Стефан Командарев, „Посоки“, продължава успешния си поход по фестивали извън и в България. След участието в конкурсната програма „Особен поглед“ на Фестивала в Кан, филмът беше селектиран на още 3 фестивала категория А, а именно: Официална селекция на Филмовия фестивал в Торонто  – премиера за Северна Америка, Официална селекция на Филмовия фестивал във Варшава и предстоящо участие на фестивала в Талин. Азиатската премиера беше на Филмовия фестивал във Бусан, Южна Корея. „Посоки“ се приема изключително добре, което ни радва и ни вдъхва увереност, че сме тръгнали в правилната посока с идеята за трилогия. Вече работим по следващия филм с работно заглавие “Патрулки”. Сценарият проследява три двойки патрулиращи полицаи за една нощ в София. Проектът вече е част от селекцията на два престижни европейски форума за копродукции и има голям интерес към него“, разказва Стефан Командарев, режисьор и продуцент.

До момента „Посоки“ е спечелил следните награди:

  • Международен филмов фестивал Сараево 2017 – Специална награда на журито за целия актьорски състав 2017
  • Фестивал на българското игрално кино „Златна роза“ 2017 – Специалната награда на журито, Най- добра актриса (Ирини Жамбонас, поделена с Теодора Духовникова) и Наградата на акредитираните журналисти
  • Международен филмов фестивал CinEast, Люксембург 2017 – Наградата на критиката
  • Международен филмов фестивал Хайфа, Израел 2017 – Специалната награда на журито
  • Международен филмов фестивал Crime and Punishment, Истанбул 2017 – Специалната награда на журито
  • Международен филмов фестивал Тирана, Албания 2017 – Награда за най-добър оператор

Следващите спирки на филма са фестивалите в Хихон, Испания; Талин, Естония и Палм Спрингс, САЩ. „Посоки“ вече направи своята кино премиера във Франция на впечатляващите 45 екрана, а следващата седмица излиза по кината в Испания и Португалия и Италия.

„Посоки“ излиза в България на 26-и януари, 2018-а година.

 

За филма:

В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София.

Във филма ще видим актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов  и др. Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, оператор е Веселин Христов, монтажът е на Нина Алтъпармакова, художник на филма е Мария Койчева. Продуценти на филма са Стефан Командарев и Катя Тричкова (Арго филм).

 

„Посоки“ е подкрепен от: Национален филмов Център – България, Регионален филмов фонд МДМ – Германия, Евроимаж, БНТ, Македонската филмова агенция,  КИА Моторс – България, Дарик радио, Yellow Taxi.  Филмът е ко-продукция на България, Германия и Македония.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук