24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Прекратиха съдебното производство за скандалния басейн в Буджака

Административният съд в Бургас прекрати съдебното производство по случая със спорния открит басейн в местността Буджака край Созопол. 

Причината – фирмата, собственик на близкия терен – „Анел Корпорация” ООД, не е обжалвала в срок заповедта на кмета на морската община Панайот Рейзи за премахването на басейна, бетонната площадка до него и стълбите, които водят до нея.

„При установените факти съдебният състав намира, че са налице условията на АПК за прекратяване на съдебното производство поради неподаване на жалбата в срок. Това обстоятелство се явява  процесуална пречка за продължаване на съдопроизводството, поради което  със свое определение съдът прекратява делото”, съобщиха от БАС. Решението на бургаските магистрати може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

Съдебните спорове за законността на басейна между ООД-то и общината започнаха още през миналата година, когато кметът на Созопол издаде заповед за премахването му. По време на съдебно заседание в края на февруари тази година стана ясно, че басейнът всъщност се намира на морското равнище при нос Колокита и е на площ от 400 кв./м. – публична държавна собственост.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини