11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Прецизират обвинението срещу Попчев, пребитият от него клошар е починал

36-годишният клошар, пребит жестоко в градинката до Старата поща в Бургас на 19 юни, е издъхнал след две седмици в кома, пише 24 часа. Мъжът, който е родом от софийското село Габра, беше приет с тежка черепно-мозъчна травма в реанимацията на МБАЛ Бургас. Въпреки опитите на лекарите да го спасят, бездомникът издъхнал на 3 юли.

За жестокия побой е задържан криминално проявеният бургазлия Петър Попчев. Срещу него бешее повдигнато обвинение за опит за убийство.

Още двама мъже бяха задържани за няколко часа – Тихомир Димитров на 33 г. от село Боровица и 42-годишния бургазлия Георги Димитров, но след това бяха освободени. Те са участвали в инцидента, но според разследавнето фаталнтите удари са нанесени от 28-годишния Попчев. Той е с богато криминално досие, като вече има присъда за опит за убийство.

За инцидента с клошаря Попчев твърдял, че самият той е бил нападнат с нож, но успял да го измъкне от ръцете на пострадалия, след което го ударил. Когато мъжът паднал на земята, мелето продължили други двама от компанията му – Георги и Тихомир.

Попчев е с наложена мярка „постоянен арест”, очаква се след смъртта на пребития клошар срещу него да бъде повдигнато обвинение за убийство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини