16 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Приключения из тихите улички на Созопол

Последните летни дни неудържимо ни теглят към морето, плажа и още едно-две приключения на романтични или тайнствени места. Всичко това наведнъж ни предлага Созопол през следващия уикенд. Един комплимент към любителите на древния град е подготвила за края на сезона Община Созопол – интерактивна познавателна игра. Един необичаен и може би неочакван начин за популяризиране на туристическа дестинация. Разработката използва принципите на компютърните игри, като действието е изнесено „на живо“ и има за цел да превърне стандартната обиколка на градските забележителности в запомнящо се приключение.
Придвижвайки се по маршрута на играта, участниците се ориентират по мистериозни инструкции, преминават забавни изпитания и научават любопитни факти за обектите, които срещат по пътя си.
Целта на играта е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно опознаят дестинацията и усвоят интересна информация за нея по забавен и увлекателен начин. Игровата форма прави обиколката нестандартна и разнообразна, а информацията, обикновено предавана чрез екскурзоводска беседа, приятна и лесна за усвояване.
Маршрутът на играта „Вградената монета“ ще разходи участниците из уличките на Созопол и ще ги запознае с любопитни легенди и малко известни факти. Обикаляйки града по този начин – на лов за легенди – играчите ще научат нови неща за града, ще видят нови места и ще се запознаят с едно друго лице на Созопол, което ще запали любопитството им към историята на града.
Играта предлага два варианта – своеобразни „нива“.
Заповядайте на 9, 10 и 21 септември на стартовия пункт на играта, до църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ и изживейте едно незабравимо приключение в последните летни дни.
Участието в играта е безплатно, можете да се включите както индивидуално, така и като отбор. Ще имате възможност да изберете и нивото на трудност. Можете да започнете участието си в играта по всяко време между 10:00 и 16:00 часа.
Необходима екипировка: фотоапарат (или друг снимащ апарат) и добро настроение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук