21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Пристанище Бургас прие „Island sky”- круизният сезон продължава

Круизен кораб „Island sky” акостира на Морска гара днес по обед. На борда му в Бургас пристигнаха 100 пасажери. Повечето от туристите след пристигането се отправиха на организирана екскурзия към града на ЮНЕСКО – Несебър.

Пасажерът е кораб с луксозна атмосфера и изключителни услуги. „Island sky” е дълъг 91 метра, широк – 16 метра и газене 4,3 метра , с GT /бруто регистров тонаж/ 4313 т. Той е с максимален капацитет от 114 пътници, макар размерите му да позволяват настаняване на много повече туристи. 2Вместо това на пасажерите се предлагат големи апартаменти, луксозно обзаведени общи части и просторни външни палуби. Това позволяват на екипажа и персонала да осигури по-лично и грижовно обслужване. Ръководството на круизната компания Noble Caledonia, в чито фотилия е „Island sky” е на мнение, че такива малки кораби позволяват създаване на маршрути и бордова атмосфера, която е благоприятна за опознаване на света и изучаване на неговите чудеса в компанията на съмишленици туристи, в топла и приятелска атмосфера на борда. „Небесният остров” е построен пред 1992 година, но през 2010 е преустроен и обновен.

8Корабът извършва круиз в Черно море и след Костанца Бургас е неговата предпоследна спирка. „Island sky” ще отпътува от пристанището в 18.30 часа и ще се отправи към Истанбул.

Круизният сезон на бургаското пристанище продължава. Следващият пасажер, който Морска гара очаква е МSС – Sinfonia.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук