9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Продължава почистването на морски плаж „Слънчев бряг-север”

Продължава почистването на морски плаж „Слънчев бряг-север”, като се премахват бетонови фундаменти. Освен, че пречат на плажуващите посетители, незаконно поставените съоръжения са пречка за нормалното извършване на санитарно-хигиенните дейности на ивицата. Това стана ясно по време на проверката, която извърши министърът на туризма Николина Ангелкова днес.

„Летният сезон вече започна, но съм сигурна, че всички ще проявим търпение, защото новият наемател на „Слънчев бряг-север” полага максимум усилия морският плаж да бъде гостоприемен, чист и туристите да се чувстват наистина добре”, посочи Николина Ангелкова. Тя съобщи, че премахнатите незаконно поставени преместваеми обекти на този плаж вече надхвърлят 1 600 кв. м.

Припомняме, че морският плаж бе предаден на новия наемател едва на 5 май 2017 г., поради ненавременно предприети действия. „Въпреки кратките срокове, в които наемателят започна да събаря и да демонтира незаконни заведения и други преместваеми обекти, плажът вече е подготвен за посетители”, посочи още министър Ангелкова.

През този летен сезон цените на плажните принадлежности на „Слънчев бряг-север” са с 2.00 лв. по-ниски – 8.00 лв. за чадър и 8.00 лв. за шезлонг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук