24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Протестиращи искат къмпинг „Делфин“ да бъде еко плаж

Граждани се събраха днес на протест в защита на къмпинг „Делфин”. Те настояват Министерството на туризма да прекрати петгодишния договор за наем на плажа и да го обяви за еко плаж. Къмпинг „Делфин” е едно от последните диви места и един от най-старите нудистки плажове по Южното Черноморие.

Плажът задължително трябва да остане еко плаж, защото е едно от последните места на Българското Черноморие, което е непокътнато . Трябва да остане чисто и с естествена растителност“, казва Чая Войкова.

Протестиращите са подали сигнал до екоинспекцията в Бургас, че новият наемател е изсякъл растителност около плажа, която е в защитена територия и е построил дори стълба за достъп до пясъка.

„Той по свое усмотрение си върши абсолютно всичко. Решил е да си прави стълба . То това не е стълба, това е мост. Аз смятам, че това трябва да го правят лицензирани фирми, коментира Николай Найденов.

Регионалната екологична инспекция в Бургас е сезирала прокуратурата след проверка на място, на която експертите са установили незаконна сеч.

Наемателят на плажа Йордан Тодоров отрича: „Естествено, че не съм ги изсякъл. Когато отидох да го видя плажа през април, когато видях, че има обявление под наем, районът около плажът беше в този вид, в който е в момента. Не съм извършвал никаква сеч…”.

Информационни табели показват, че на плажа освен чадъри ще има и заведение. В петицията за запазване за запазване на един от последните диви плажове у нас вече има събрани над 200 подписа.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук