12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Прохлада през новата седмица

Малко по-ниски температури и повече вятър ни очакват през новата седмица, сочи дългосрочната прогноза на НИМХ при БАН. На места през седмицата ще има валежи, придружени от гръмотевици. До края на днешния ден вятърът ще се ориентира от северозапад, в източните райони от север.

Валежите ще започнат още този следобед, главно по Черноморието. Температурите над цялата страна ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат между 25 и 30 градуса. Във вторник съществена промяна на времето не се очаква, ще бъде предимно слънчево в повечето места.

На 6 юли се очаква заоблачаване, като на места ще превали и прегърми, максималните температури слабо ще се понижат. В четвъртък над Западна България ще бъде по-често слънчево, а над Централна и Източна ще има превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с градус-два и ще бъдат между 23 и 27 градуса.

На 8 юли, ще бъде предимно слънчево и приятно топло с температури около 25-28 градуса. Очаква се в събота и неделя да бъде предимно слънчево и топло.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини