9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Първата гореща вълна за сезона! Внимавайте

Първата гореща вълна за сезона настъпва. Днес ни очакват опасно високи температури в цялата страна. Оранжев код за опасно високи температури е в сила за 6 области на страната – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе. Там се очаква живакът да стигне 39-40 градуса. В останалата част от страната, включително и в Бургас, е обявен жълт код за жеги.

Очакваните температури са 35-38 градуса. Времето ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 35 и 40 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 27-31 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. Над планините около и след обяд облачността временно ще се увеличи, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, по билата силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 28 градуса, на 2 000 метра – около 21 градуса.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук