14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Първите мобилни центрове за отпадъци в Бургас вече работят

Бургас прави нова стъпка към осигуряването на екологично чиста среда за живот. В града вече работят първите три мобилни центъра за събиране на отпадъци. Те се намират в комплексите „Възраждане“, „Лазур“ и Централната градска част. Предвижда се скоро в Бургас да бъдат разположени още 6 мобилни пункта.

В мобилните центрове могат да бъдат предавани почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство. Станциите ще приемат в различни контейнери хартия, пластмаса, стъкло, метали, мазнини, електрическо и електронно оборудване, опасни битови отпадъци, едрогабаритни отпадъци, излезли от употреба гуми.

Това от своя страна ще предпазва природата от замърсяване с вредни и опасни вещества.
Мобилните центрове ще има във всички райони на града. Тяхното местоположение в рамките на комплексите ще бъде сменяно през десетина дни, за да може повече хора да имат достъп до услугата. Станциите ще могат да работят без външно захранване, тъй като са снабдени със слънчеви батерии и акумулатор. В тях ще работи по един оператор.

Изграждането на мобилните центрове е иновативен подход, който Община Бургас прилага в програмата си за управление на отпадъците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук