7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Пътуваме по 12 часа и 29 минути с влак от Бургас до Велико Търново!?

Почти 700 километра – изпитание за духа и тялото

Български държавни железници ни предлага вариант за „удобно” пътуване с две прикачвания до старопрестолната столица, който включва и разходка до столичната ЖП – гара. Ентусиастите ще трябва да предвидят допълнителни пари за закупуването на „запазено място”, което по направлението се оказва задължително, сочи справка в сайта на държавния превозвач.

Всъщност това е възможно най-бързия влак /време: 12 часа и 29 мин./, които може да ви отведе от Бургас до Велико Търново, и най-ранният. Тръгването от Бургаската железопътна гара е точно в 05.10 часа.  Ако все пак решите да се качите на следващия, който е в 06.40 часа, ще ви се наложи да удължите пътуването си с повече от час или, по данни на БДЖ, до 13 часа и 43 минути. Положението става почти трагично, ако пътувате с нощната композиция. Тогава за изминаването на пътя от Бургас до Велико Търново /около 220 километра/ ще са ви нужни близо 16 часа.

„Екскурзията” включва: Отпътуване от Бургас за София /23 спирки + прикачване/, отпътуване от София за Горна Оряховица /10 спирки + прикачване/, отпътуване от Горна Оряховица за Велико Търново /2 спирки/. Пътят, който ви предстои да изминете, е почти 700 километра.

Какво да направим, ако във влака няма тоалетна хартия

Британец пътувал в първа класа на влака от Лондон до Глазгоу. Наложило му се да посети тоалетната по голяма и твърде спешна необходимост. След като свършил работата и постигнал търсеното облекчение, пътникът с ужас видял, че върху ролката за тоалетната хартия няма нищо, пише в. „Дейли мирър“.

В ситуацията Адам Грийнууд запазил самообладание. Хрумнала му идеята да прати туит до управата на компанията „Върджин трейнс“. Оттам не само че не прихнали от смях, когато научили за проблема на клиента си, но и веднага откликнали със спешна реакция. Обещали да му изпратят спасителната тоалетна хартия на часа.

За да могат да му доставят спешното руло, от жп компанията поискали да знаят в кой точно вагон пътува Грийнууд. А той не знаел. Ами сега? Поданикът на короната трябвало с вдигне гащи, да стане от тоалетната дъска и да надзърне навън, за да види в кой вагон се вози.

След като видял наименованието на вагона, зорлията веднага пратил нов туит и съвсем скоро на вратата се почукало. Дошла заветната ролка хартия, а Грийнуд доволно коментирал в туитър:

„Така успешно завърших това, което бях започнал“.

Компанията „Върджин трейнс“ не е държавна, а е собственост на милиардера Ричард Брансън, който се смята за един от световните гурута в света на икономиката. Той развива програма за космически туризъм до Марс, ръководи десетки суперпечеливши компании и е безспорен новатор в света на бизнеса. Наскоро Брансън обяви, че всичките му служители могат да излизат в отпуска когато и за колкото време си поискат, без да питат началниците си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук