14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Радев за скандала с 14-годишната ученичка: Това е вендета

Съдът уважи искането на защитата му и му наложи мярка за неотклонение „домашен арест“, която Радев ще изтърпи в къщата си в Ново Паничарево 

Спорът между бащата на Радостина Х. и обвинение в блудство  директор на ОУ „Христо Ботев“ в Ново Паничарево е от години. Това стана ясно от думите на задържания Христо Радев, които разказа своята версия за случилото се с 14-годишната ученичка в съда. 

„Нейния баща открадна едни дърва. Тогава подадох сигнал в полицията. Мисля, че беше 2004 или 2005 година. Хванаха го. От тогава не минава ден, в който да не усещам някаква омраза срещу мен“, каза Радев. Той е категоричен става дума за вендета на три ромски фамилии срещу него.

Бащата на Радостина също не останал длъжен и подал сигнал срещу директора, тъй като дъщеря му не е била приета в първи клас. Според Радев, дъщерята на мъжа пристигнала у нас от Гърция през 2010 без да знае и дума на български език. „Въпреки това я приехме в подготвителната група, която имахме. Тя беше абсолютно неграмотна. След сигнала на бащата ме попитаха, защо не е прието детето в първи клас, въпреки че е на седем години. Обясних, че е неграмотна. Тя не знаеше буквите. Но на бащата детските му били важни и подаде сигнал срещу мен“, каза Радев.

Той обясни, че Радостина го учудила с поведението във въпросното посещение в кабинета му. Ученичката била там, за да попълни ученическата си карта, първоначално със свои съученички. По-късно се върнала и обяснила, че е допуснала грешка. „Казах й да не се притеснява, че ще купим нова карта. Тя настоява да не правя така, казваше, че съм директор и не бива. Учудих се. Запитах я какво да не правя“, разказа Христо Радев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук