13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Разследваният за връзки с терористични организации Алмис Микаил искал да си почива в България /видео/

Българските власти задържаха турчин от кюрдски произход с френски паспорт, който е издирван за участие в терористична организация в южната ни съседка. Окръжните магистрати в Бургас оставиха Алмис Микаил в ареста до началото на съдебното заседание, на което ще се разглежда искането на турската страна за неговото екстрадиране.

Микаил е бил пуснат за издирване преди  няколко месеца. Задържан е на Летище – Бургас на 17 юни на влизане в България. Според властите в южната ни съседка, той е Член на кюрдската терористична организация ПКК.

„Деянието е квалифицирано по чл. 125 от турския наказателен кодекс. Определено е като участие във въоръжена терористична група, която е извършвала нападения над села. Времето на извършване на деянието е 1995 година, като описателно са посочени и селата, над които е било осъществено нападението”, обясни окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

42-годишният мъж живее основно във Франция от близо 20 години. Пред съда обяви, че целта на посещението му в България е почивка. Категорично отхвърли опасенията на прокуратурата, че може да се укрие, ако бъде пуснат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини