9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Рекорден брой танцови двойки се бориха в турнира за „Купа Поморие 2016”

За десета поредна година едно от най-грандиозните спортни събития в града ни събра многобройна публика и стотици състезатели от цялата страна, а именно – Откритият национален турнир по спортни танци „Купа Поморие – 2016”, който Общината организира съвместно с Клуб по спортни танци „Поморие”.

Благодарение на рекордния брой от 400 двойки участници, турнирът се оказа най-силното състезание за този сезон не само в града ни, но и в календара на Българската федерация по спортни танци.

Феерията от бляскави костюми и грациозни движения започна още от 10 часа сутринта с конкурс „Изгряващи звезди” и продължи до полунощ с първенството за Купа Поморие и Купа България. Представянето на участниците в отделните категории бе стриктно следено от 33-ма съдии, идващи от 16 български града.

По инициатива на организаторите, беше проведено явно оценяване за танцовите двойки, достигнали до финал. Непосредствено след всеки един танц, състезателите получаваха своите оценки пред публика, което направи моментите още по-емоционални.

спортни танци
спортни танци

Комисията в турнира „Изгряващи звезди” отреди първо място за новото попълнение в редиците на КСТ „Поморие” – Виктор Стаматов и Магда Николова при деца до 9 години. При тези до 11-годишна възраст първенци бяха Виктор Василев и Анджелина Кръстанова. Малко не достигна на Виктор и Анджелина да влязат и във финалната шестица на провелия се по-късно открит републикански турнир.

Стилиян Николов и Гергана Велкова се качиха на най-високото стъпало при деца до 9 години в открития републикански турнир. При деца до 11 г. Давид Абрашев и Нанси Панайотова също спечелиха първото място, последвани от Борис Савов и Карина Венева.

Състезателите Саша Лакишев и Слава Данева заеха място в клас 15D (до 15 години). Данила Жиличев и Александра Генчева в клас 13C станаха втори, а Станислав Младенов и Изабел Иванова достигнаха до първа позиция в клас 18C.

Първи в клас 15С станаха Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова, а Венелин Митев и Звездиана Буцева – шести. Захари Миланов и Памела Стойкова извоюваха второто място при латиноамериканските и при стандартните танци в клас 15B.

КСТ „Поморие” имаше само един представител при юноши младша възраст – Данила Жиличев и Александра Генчева. Те обаче успяха да достигнат до финал в конкуренция от 13 танцови двойки и заеха пето и четвърто място, съответно на латиноамериканските и при стандартните танци. Захари Миланов и Памела Стойкова се класираха четвърти на La и St при юноши старша възраст. В тази група съдиите поставиха Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова на седмото място при латина и шеста позиция при стандарт. При младежите победители бяха Николай Колев и Екатерина Кратира на латина, и Франческо Балдели и Десислава Трифонова на стандарт.

Последвалият турнир за Купата на Поморие бе официално открит от заместник – кметът Илия Джингов, който пожела успех на всички участници. След сериозно оспорване Купата остана в града, тъй като заслужено бе спечелена от поморийската двойка – Давид Абрашев и Нанси Панайотова – шампиони на България за 2015 г. и победители в конкурса „Десетте най-добри спортисти на Община Поморие” същата година.

За домакините от Клуб по спортни танци „Поморие” събитието донесе не само радост на спортистите, но и поредните поводи за гордост на града и на треньорите Никола Абрашев, Явор Вълчев, Димитрина Вълчева и Мария Апостолова.

Всички купи и грамоти бяха връчени от заместник-кмета на Община Поморие Илия Джингов и директора на дирекция Желязко Страволемов.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук