15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Ресторантът, в който учтивостта се отплаща

В Италия има един ресторант, в който добрите обноски не само се оценяват, но и заплащат. Заведението Storie Di Cibo E Di Vino в Падуа насърчава с отстъпка в цената семействата, чиито деца се държат учтиво на масата и не пречат на останалите посетители.

Собственикът Антонио Ферари, който всяка неделя посреща многобройни шумни фамилии, решил да възнагради с 5-процентно намаление всички семейства, чиито деца се държат възпитано и сдържано по време на семейния обяд. Това станало спонтанно след като веднъж с почуда забелязал кротко хранещи се деца по време на дълго семейно събиране, пише dnevnik.bg. Предложил отстъпка на семейството, а след това решил, че ще е честно и спрямо други родители.

Пред британския „Гардиън“ италианският ресторантьор коментира, че около 30% от родителите не знаят как да укротят децата си на масата. Че твърде често децата тичат из ресторанта, притесняват останалите клиенти, пречкат се на сервитьорите. Поласканите родители пък обикновено се отблагодарявали с щедър бакшиш.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук