22.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Румен Петков: Трябва още утре или в понеделник да изгонят турския посланик у нас

Трябва още утре или в понеделник да изгонят турския посланик у нас. Това коментира за „Фокус“ Румен Петков, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Бургас и Плевен. Според него трябва да има много рязка намеса на министър-председателя и на президента в разговор с турските им колеги.

„Трябва да има много ясна позиция и на Централната избирателна комисия и да се оцени има ли нормални условия за гласуване в секциите в Турция. Ако имаме основание да считаме, че намесата на турския министър предполага някои от секциите да не бъдат отваряни, трябва да се предприеме и такава мярка, за да защитим националната си сигурност, за да знаем, че резултатът от изборите го правят българските граждани, а не турското правителство“, подчерта Петков. По думите му ако институциите не защитят закона, няма основание да считаме, че изборният процес е нормален.

Относно посланието на Ахмед Доган, Петков коментира, че Доган има една развивана в годините позиция. „Никога не е разчитал на подкрепа отвън и възприемам посланието му като развивана теза от десетилетия. Сигурен съм, че тази теза ще бъде чута и разбрана от българската общественост. Въпросът тук е за българските институции и как гарантираме националната си сигурност. Аз си спомням как преди години бяха гонени чужди дипломати и не виждам защо днес се мълчи по въпроса и се опитваме да го заобикаляме“, каза още Румен Петков.

Коалиция „АБВ- Движение 21“ са №8 в интегралната бюлетина!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук