14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Св. Анастасия поведе в битката за топ 10 на Чудесата

Остров Св. Анастасия поведе и във втория тур на класацията „Чудесата на България“. Бургаският остров, който спечели с огромна преднина първия кръг от надпреварата за културно-историческа атракция, закова вчера първа позиция и в състезанието за определяне на топ 10 от едноименната кампания на „Стандарт“. Сайтът www.bgchudesa.com на в. „Стандарт“ прегря още от сутринта.

Очаквано, първенецът от първи тур – Панагюрското златно съкровище, изкласи и при старта на новото състезание в категория „Съкровища“. Както досега, най-оспорвана е битката за „Открития“. Надпреварата за топ 10 стартира с челната позиция на покорилия Лувъра тракийски цар Севт III и неговата гробница край Казанлък. Но по обяд бургаските терми „Акве Калиде“ го настигнаха. До 21 ч. двете Чудеса на България водеха люта битка за първото място.

Маската на Терес и златните накити от Арчар попълниха челната тройка във временното класиране за „Съкровища“. Печатът на цар Симеон и гробът на деспот Слав атакуваха предните позиции в „Открития“. А конкуренция на Св. Анастасия правеха Белоградчишките скали, крепостта „Баба Вида“, и легендарната Плиска.

Във всяка от трите категории се състезават по 20 обекта. В края на ноември ще бъдат отсети топ 10, от които ще стартира финалната надпревара за топ 3 на Чудесата. Победителите ще бъдат определени в навечерието на Коледа. Тази година кампанията „Чудесата на България“ на в. „Стандарт“ ще присъди и специална награда за спа дестинация номер 1 на 2015 г.Копирано от standartnews.com

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук