20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Скандал в морската пехота на САЩ. Плъзна мрежа за голи снимки

Високопоставени американси политици осъдиха разпространението на голи снимки на жени от Морската пехота на САЩ. Според обвинението съществуващата мрежа насърчава сексуалното насилие и законодателите поискаха Морската пехота да разследва случая, съобщи Reuters.

Скандалът избухна в края на миналата седмица, след като „The Маrine Corps Times“, независима медия, публикува документ от вътрешна комуникация в морската пехота. В него се твърди, че съществува затворена 30 000-на Facebook група, която съдържа голи снимки на жени, които служат в армията. Много от фотосите са били придружени от име, ранг и местоназначение.

Пред изданието представител от Морската пехота заяви, че не е сигурно колко от военният персонал е бил замесен. Председателят на Комитета по въоръжените сили към американския Конгрес Мак Торнбъри и Адам Смит, който също е член на Комитета, призоваха за пълно разследване.

„Унизително поведение от този тип е напълно неприемливо“, твърди Торнбъри в изявление. „Очаквам Морската пехота да разследва напълно случая и да има заслужени последствия за онези, които са участвали доброволно“, отсича Торнбъри.

Адам Смит призова за потвърпевшите да бъде осигурена подходяща подкрепа и заяви, че „подобно поведение от пехотинци и бивши военни е независимо, опасно и напълно неприемливо“. Представители на следствената служба към Морската пехота не са дали коментар по случая. Въпреки това в документа, с който разполага изданието, се твърди, че Пехотата е притеснена за случващото се в редиците.

„Такова поведение разрушава моралът и подкопава доверието“, заключават от службата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук