9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

След акцията в Сен-Дени: Трима задържани и трима убити?

Трима души са били задържани след полицейската операция в парижкото предградие Сен-Дени. Други трима терористи са загинали. Сред тях е и взривилото се камикадзе, предава РИА Новости. Нова телевизия съобщава за четирима задържани и двама души, които са се самовзривили.

При операцията е бил ранен полицейски служител. За акцията са били мобилизирани над 50 френски войници, които са изпратени в северното парижко предградие.

По информация на AFP: Подозираният в планирането и организацията на серията терористични актове в Париж, белгийският гражданин, 28-год. член на ИД, Абделхамид Абаауд е бил целта на тазсутрешната полицейска акция в парижкото предградие Сен Дени.

Блокирани са пътищата от полицията в предградието. Хеликоптери кръжат над района. От съображения за сигурност е спряно движението на метрото в този район на френската столица. Акцията е започнала в 5:30 часа българско време. Стадионът „Стад де Франс“, където се самовзриви един от терористите при кървавите атаки в петък, се намира именно в квартала „Сен Дени“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук