14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Слънчев бряг завря! Всеки ден ще има протести /ВИДЕО/

Над 600 души излязоха на протест срещу акция „шум“ в курортния комплекс Слънчев бряг, подета от вицепремиера Валери Симеонов. Собственици на нощни заведения и работници настояха за оставката на държавника и се заканиха, че демонстрациите им ще продължат. Според тях, показните инспекции и затварянето на клубове в най-големия ни курорт създават лош имидж на България пред туристите.

Стотици работници се събраха в плътен кордон на основния булевард в Слънчев бряг и спряха движението на кръговото кръстовище при входа на Несебър, което на практика блокира достъпа до комплекса и града. Напрежението между проверяващи и работници ескалира след няколко показни акции, арести и провала на най-големия фестивал за електронна музика в Слънчев бряг.

Демонстрацията започна пред култовия клуб „Бедрум“ и премина в шествие по основните алеи в комплекса, към което се присъединиха и много туристи. Следващият протест ще се проведе в петък. Демонстрация ще има и в събота. Протестиращите се заканиха, че няма да се откажат докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка. Готови са да блокират и пътища. Междувременно управляващите реагираха на случващото се в Слънчев бряг – зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов – всички трябва да се придържаме към спазване на българското законодателство. Дали ни харесва или не – няма значение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук