21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Слънчев бряг подобрява рекорда от 5 милиона нощувки? Откриха сезон 2017 (видео)

5 милиона нощувки са били реализирани през миналия сезон в Слънчев бряг, а приходите от тях са над 266 млн.лв. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при официалното откриване на Сезон 2017 за най- големия ни туристически комплекс. По думите на Ангелкова се очаква този сезон Слънчев бряг да подобри ръстът от 22 % увеличение на нощувките за миналото лято. Министерството на туризма работи по трайно намиране на решение на проблема с кадрите в туризма, съобщи Ангелкова. Според министърът вносът на кадри от трети страни ще реши само отчасти проблема.

Сигурността в курорта е основното, върху което е работило акционерното дружество „Слънчев бряг”преди старта на сезона, съобщи неговият изпълнителен директор Златко Димитров.

На откриването на сезона в Слънчев бряг присъства и Валери Симеонов- вицепремиер за демографска и икономическа политика. Той се закани да бъдат затваряни всички заведения, които вдигат шум и пречат на почивката на туристите.

Прогнозите за този сезон са за ръст на туристите от 7 до 10%. На официалното откриване на сезона в Слънчев бряг присъстваха бургаски депутати, хотелиери и представители на Община Несебър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук