24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Възстановяване на здравните служби иска Златко Димитров

Общината да възстанови, ремонтира и оборудва здравните служби в селата в община Несебър, иска кандидатът за кмет на ГЕРБ Златко Димитров. По този начин ще се осигури база за обслужването на хилядите хора, живеещи в по-малките населени места. В здравните служби ще се привлекат да работят на постоянен принцип фелдшери и ще се осигури регулярно обслужване от медицински сестри.

„В момента хората от селата се оплакват, че не могат да разчитат на постоянна здравна грижа. Здравните служби стоят заключени. Това може да се промени за един месец, стига да има желание.“, категоричен е Златко Димитров.

dr. Svetozar Georgiev i Zl. DimitrovЕкипът на кандидатът за кмет вече събира база данни от активни фелдшери и медицински сестри от региона, които проявяват интерес към обслужването на малките населени места.

Възстановяването на здравните служби в селата е част от ефективен модел за възстановяването на здравната грижа в по-малките населени места в община Несебър. Той предвижда и обособяването на център на здравна практика в едно от по-големите села, в който да има и работеща джи пи практика и който да обслужва съседните населени места, като си партнира постоянно с фелдшерите в здравните служби.

Моделът е разработен от водещи специалисти от областта на здравеопазването в бургаски регион, като е ползван опитът и експертизата на д-р Галина Милева, Началник „Съдебна медицина“, Бургас, д-р Георги Паздеров, Директор, РЗИ-Бургас, доц. Петко Танев, Директор на борда на директорите на МБАЛ-Бургас, д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на МБАЛ-Бургас.

На среща между Златко Димитров, кандидат за кмет на община Несебър от ГЕРБ, и водещите лекари днес бе обсъдена и възможността за командироване на медицински екипи от вътрешността на страната по време на активния туристически сезон в община Несебър. По този начин ще се обезпечи здравното обслужване на стотици хиляди летовници, като в същото време се гарантира и грижата за живеещите и работещите в общината.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук