9.9 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Строителни фирми обучават безплатно свои служители

Строителни фирми обучават безплатно свои служители по съвместен проект между ПГСАГ „Кольо Фичето“ и Камарата на строителите в Бургас. Единственото условие е фирмата да е вписана в Централния професионален регистър на строителя и да подаде заявка за обученията в Камарата на строителите – Бургас.

Курсовете се провеждат в Строителния техникум. Първите вече стартираха – те са за длъжностни лица по Закона за безопасни условия на труд и за координатори по безопасни условия на труд. По закон всяка строителна фирма трябва да разполага с хора, които да защитават работещите от професионалните рискове както в самата фирма, така и на конкретните строежи.  Обученията са еднодневни, в рамките на 8 учебни часа. Вече са ги преминали над 60 служители от бургаски строителни компании.

Заради множеството сгради, които предстои да бъдат санирани, скоро стартира курс за изолации в строителството. Целта на партньорството между Камарата на строителите и професионалната гимназия е да бъдат идентифицирани нуждите на строителните фирми и периодично да бъдат организирани обучения и за други умения в строителството.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук