18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Събраха се близо 1000 подписа в защита на болницата в Поморие

Само за два дни, подписката инициирана от граждани на Поморие в защита на местната болница, събра близо 1000 подписа. Тя е адресирана лично до премиера Бойко Борисов и цели спешни мерки за запазване дейността на МБАЛ Поморие и промяна в политиката на общинското здравеопазване в България.

Към момента, в МБАЛ Поморие продължава да работи Спешният център,  Медицински център I, общопрактикуващите лекари и лекарските кабинети. Не се приемат пациенти за стационар. Усилията на кмета Иван Алексиев да намери решение на проблема продължават. Общината продължава да изплаща пътните разходи на пътуващите от Бургас лекари от Спешна помощ, ежемесечно осигурява средства за работни заплати на шофьорите на медицински автомобили, за гориво на същите и за охрана на МБАЛ.

Следващата седмица събраните подписи ще бъдат представени и на министъра на здравеопазването и на управителя на НЗОК, които до момента не са намерили за необходимо да се свържат с ръководството на МБАЛ Поморие или на Община Поморие, за да се обсъдят възможности за преодоляване на кризата в здравеопазването на една от българските общини – Поморие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук