23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Събрахме… 320 000 лева за великденската трапеза на пенсионерите

Близо 320 000 лева са събрани до момента във второто издание на националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, организирана за втора поредна година от омбудсмана Мая Манолова. Това означава, че едва 16 000 пенсионери от цялата страна ще бъдат подпомогнати с ваучери на стойност по 20 лева за големия християнски празник.

Най-късно в четвъртък възрастните хора могат да проверят дали са в списъците, изготвени от НОИ, които ще бъдат разлепени на централните пощенски клонове във всички общини. Талоните, с които ще може да се пазарува в 5 000 магазина са за тези пенсионери, които няма да получат правителствена надбавка от 40 лева, тъй като пенсията им надхвърля с малко минимума от 314 лева. Това обяви омбудсманът Мая Манолова във Враца, където присъства на празнична литургия в храм „Свети Николай“,  отслужена за Лазаровден от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.

„И през тази седмица продължава набирането на парични дарения, така че следващият транш ще стигне до нашите майки и бащи, баби и дядовци за другия голям празник – Гергьовден“, обясни Манолова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук