13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Съветници от ГЕРБ: В края на мандата Бургас е по-модерен и уреден град

Преди четири години заедно с вас положихме клетва тук в Общинския съвет да се ръководим от интересите на гражданите на Бургас. В края на мандата ние от групата на ГЕРБ смятаме, че днес бургазлии имат още по-модерен, зелен и уреден град. Тава се казва в декларация от общинските съветници от ГЕРБ, разпространена на последната сесия на местния парламент преди изборите.

Обновена инфраструктура, нов градски транспорт, още възможности за спорт, култура и отдих, по-добри бази на детските заведения и училища, инвестиции в здравеопазването.

Всичко това превърна Бургас в град с европейски облик, в който се живее по-добре, като вече е и място за туризъм, а не транзитна спирка на летуващи.

Преди да станат факт новите решения, за развитието на населените места в община Бургас, първо минаха през залата на Общинския съвет. Тук, често след полемика, се гласуваха най-важните събития за развитието на региона ни.

Държим да отбележим, че голяма част от тези най-важни за бургазлии докладни получиха подкрепата от представители от почти всички групи. Това означава едно – в местния парламент на Бургас много от колегите ни работиха надпартийно и това което ги водеше бяха единствено интересите на нашите съграждани.

Съжаляваме и за изпуснатите възможности, които заради политически пристрастия не се реализираха и така бяха ощетени бургазлии. Важното е, че тези случаи са изолирани и че разумът в Общинския съвет все пак надделя.

За новия облик на Бургас трябва да благодарим и на съгражданите ни. Промяната се случи и заради тяхното търпение. Амбициозните инфраструктурни проекти често създават неудобства. Това се случва и в момента, тъй като на територията на общината се работи на десетки места.

Тук е моментът да благодарим на кмета Димитър Николов и неговия екип, че и през втория мандат работиха за това всеки бургазлия с гордост да назовава своя град.

И последно ние от ГЕРБ призоваваме финалното заседание на Общинския съвет да не се превърне в предизборна арена.

И днес ни предстои да вземем важни решения за града и да се подаваме на емоции от предстоящите избори би било безотговорно.

 

Сигурен съм, че бургазлии ще дадат своя вот според делата, а не заради предизборна полемика.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук