9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Съдът отказа регистрация на ДОСТ

Съдия Лилия Илиева от Софийския градски съд е отказала регистрация на партията на Лютви Местан – ДОСТ. Това показа справка на сайта на съда, съобщава „Дневник“. Все още не са известни какви са основанията за отказа. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Документите за регистрацията на ДОСТ бяха внесени в края на април. Малко след това съдия Лилия Илиева отправи няколко препоръки към устава на партията и поиска разяснение по някои въпроси. Сред тях беше да се посочат конкретните способи, с които ще се осигури независимостта на българските медии от олигархични обръчи и да се даде пример за решително и всеобхватни реформи в съдебната власт като условие за решително противодействие на задкулисието.

В откритото заседание по делото, което се проведе в края на юни, прокуратурата не видя пречки за регистрацията на партията.

Преди време председателят на партията Лютви Местан обяви, че е сигурен, че ДОСТ ще получи регистрация от българския съд, защото „всички документи за регистрацията са подготвени така, че да не дадат никакво основание да бъдат счетени за некоректни“. Според него срещу ДОСТ се води агресивна атака, породена от страх.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини