28.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Русия и България активизират сътрудничеството си в туристическата сфера

Русия и България активизират сътрудничеството си във всички етапи от организирането на отдиха на руските туристи, съобщава ТАСС, като се позовава на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов.

„Смятаме, че има голям потенциал за развитие в отношенията между България и Русия в сферата на туристическия отрасъл, който българската страна трябва активно да развива и поощрява. Ние от своя страна ще окажем необходимата помощ на колегите си“, заявил е Сафонов.

Само преди ден, България и Русия подписаха протокол за сътрудничество в сферата на туризма. Страната ни вече е представила пред руските туристи възможностите за морска ваканция, балнеолечение и оздравителни програми, организиран детски отдих и др.

Сафонов смята, че България продължава да е сред най-търсените туристически дестинации и се надява повече руски граждани да я изберат за своята почивка. Най-важните теми, на които се обръща внимание при избора на дестинация са процедурите за издаване на визи, сигурността и транспортните връзки.

Петнадесетото заседанието на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, което се проведе в София, пък загатна за разрешаване на проблема с дългите процедури по издаването на визи за руснаците, които искат да почиват у нас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук