23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Тошко Иванов: Сърцето ми е футболно – ще работя за каузата община Бургас да си върне стадион „Черноморец”

Георги Митев: Подкрепям каузата „Черноморец” с всички сили

Бъдещето на стадион „Черноморец” и цялостното развитие на футбола в Бургас обсъдиха на среща кандидатите за общински съветници от Реформаторския блок д-р Георги Митев, Тошко Иванов и Станимир Апостолов с легенди на клуба. Сред тях бяха Тома Томов, Златко Янков – Фара, Тодор Райков и Валентин Делиминков. На срещата присъства и Георги Колибаров, който е един от най-верните привърженици на отбора.

По време на разговорите легендите запознаха кандидатите за съветници с инициативата си, а именно създаването на нов клуб с името „Черноморец”, който от тази година се състезава в „Б”- окръжна футболна група.

Гостите поставиха един от най-наболелите проблеми в града, а именно собствеността върху базата на стадион „Черноморец”.

„Община Бургас трябва да си върне собствеността върху базата. В момента тя е собственик на 50 процента от нея, като другата част се държи от Митко Събев. Следващият Общински съвет трябва възможно най-бързо след съставянето си да започне да се занимава с решението на  този проблем”, каза Тошко  Райков.

Тошко Иванов даде обещание, че ще подкрепи каузата и ще се бори за нея в бъдещия местен парламент.

„Спомням си как, като дете съм ходил на стадиона 4- 5 часа по рано, за да си запазя място на трибуните. Тази кауза е и моя. Ще се боря за нея с цялото си сърце. Имам лични приятели сред големите футболисти на „Черноморец”, като Красимир Димитров- Херо, Цвятко Мутафчиев – Цуньо, Любо Шейтанов, Васил Желев – Вашпина,  с които  често разговаряме. Болно ми е и се ангажирам да дам всичко от себе се, за да решим проблемите”, каза Тошко Иванов.

Думите му бяха подкрепени и от водача на листата д-р Георги Митев.

„Решение трябва да има. Ще използвам цялата си енергия и сила още в началото на мандата на Общинския съвет да решим въпроса”, каза д-р Георги Митев.

Двете страни си пожелаха през 2019-та година, когато „Черноморец” навършва 100 години, отборът да играе в професионалния футбол, като тази цел да бъде постигната със съвместните им усилия.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук