15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Турнирът по шахмат „Поморие 2015” излъчи тазгодишните стратези

От 6 до 60 години бе възрастта на участниците, които спориха за титлата в турнира по шахмат „Поморие 2015”. Той се проведе в дните от 4 до 6 септември 2015 г. и даде възможност както на начинаещи, така и на изключително опитни играчи да премерят сили на шахматното поле.

На официалната пресконференция преди старта на състезанието присъства и заместник – кметът на община Поморие Илия Джингов. Той пожела успех и стратегическа мисъл на всички участници.

Движението на фигурите бе определено от правилата на швейцарската система, а при всеки свой ход състезателите отделяха време за анализ и далновидна преценка.

След провеждането на 7 кръга между 24-ма шахматисти от цялата страна, бяха излъчени и победителите в турнира. Всички участници получиха за представянето си грамоти, а купи и медали се присъдиха на:

гросмайстор Димитър Карапчански от Сливен – 1во място;

международен майстор Иван Манолов от Бургас – 2ро място;

Таньо Иванов от Ямбол – 3то място;

Христо Стоков – специална награда за най-добре представил се шахматист от Поморие.

Наградите бяха връчени от заместник – кмета Илия Джингов, председателя на СК „Атлет 2004″Атанас Атанасов и Георги Бонев – представител на к-с „Сънсет Ризорт“.

За втора поредна година турнирът бе организиран от Община Поморие със съдействието на хотел „Сънсет Ризорт” и Спортен клуб „Атлет 2004”, под патронажа на кмета на Община Поморие Иван Алексиев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук