20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Търговската гимназия с пълна промяна

Бургаската Търговска гимназия посреща своите ученици напълно преобразена. С помощта на Община Бургас и местния бизнес, училището стартира мащабен проект за обновяване. Една част от него вече е изпълнена, останалото – планирано в близките години, съобщи директорът на гимназията Павел Чепов.

Модерна рецепция посреща учениците, както подобава в търговска фирма. Тя е заменила познатата до болка от други училища „будка“ на пазачите. На стената срещу входа няколко часовника показват времето в градовете с най-големите фондови борси в света.

Със средства по проект за енергийна ефективност, спечелен от Община Бургас, сградата е санирана, а дограмите – сменени. Отоплението вече ще се осъществява и с газова инсталация. Към новата фасада е добавено художествено осветление, но със средства на гимназията. Търговската е първата гимназия в града, която ще бъде осветена по този начин.

Със спечелен проект по ПУДООС училището изгражда и смарт еко класна стая в двора. По друг проект преди две години Samsung е оборудвала атрактивна класна стая на третия етаж на гимназията. В нея прашните учебници са заменени с таблети и мултимедийни екрани, неслучайно тази стая е предпочитана и от учители, и от ученици.

Училищното ръководство е получило уверението на Община Бургас, че догодина ще бъде построен физкултурен салон, а игрището – обновено със специални настилки. Ще бъдат ремонтирани класни стаи и санитарни възли. „Отново се надяваме на помощта на бизнеса и сме готови да помагаме на работодателите с наши ученици, за да създадем и поддържаме трайна връзка между обучение и практика“, коментира Павел Чепов.

Тази година една от най-старите и авторитетни гимназии в Бургас чества своята 110-годишнина. Днес в новата учителска стая бе отслужен водосвет от сливенския митрополит Йоаникий и бе проведен тържествен съвет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук