21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Търсят се доброволци за самотен остров

Доброволци, които да живеят между 1 и 6 месеца на самотен остров търсят в Австралия. Програмата на Департамента по парковете и опазването на дивата природа за Маатсюкър стартира през септември тази година и ще завърши през септември 2019 година. За предпочитане са двойки, които са партньори и в живота, но не се изключва вариант и с непознати. Кандидатите знаят предварително, че ако бъдат одобрени, ще отидат на място, което е известно като студено, влажно и ветровито. Островът се намира на 10 км от южния бряг на Тасмания и до него се стига само с хеликоптер.

По време на пребиваването си доброволците ще трябва да се грижат за поддръжката на фара и постройките на Маатсюкър и през три часа да записват определени метеорологични данни. На острова няма интернет, както и обхват за мобилните телефони. Временните обитатели ще могат да разчитат само на най-обикновен радиоприемник и на стационарен телефон. За тези, които останат 6 месеца на Маатсюкър, ще има само една междинна доставка на провизии. Това не е първият случай, в който Австралия поддържа чрез доброволци острови край континента.

Джейн Тили е участвала в такава програма и разказва, че преживяното е било „удивително“, тя дори получавала малка заплата от метеорологичната служба. Скоро ще започне набирането на доброволци за още три острова край Австралия за същия период от време, а за други три от Департамента ще се търсят хора, които да пребивават там между ноември и април./ Идеален дом

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук